Sauna

Tijdelijk is het niet mogelijk om van de sauna gebruik te maken.

Tweepersoons Infrarood Sauna

Prijzen:

  • voor 1 persoon voor 20 minuten € 9,95
  • voor 2 personen 20 minuten € 15,95
  • strippenkaart voor 10x sauna á 20 minuten voor 1 persoon € 89,55
  • strippenkaart voor 10x sauna á 20 minuten voor 2 personen € 143,55

Bij gebruik van de sauna gratis gebruik van badlaken, badjas en badslippers

Informatie Infrarood Sauna

Dit is een tweepersoons infrarood sauna, ook wel droogsauna genoemd, opgebouwd uit dubbelwandig massief Hemlock hout, voorzien van een getinte veiligheidsdeur, elektrisch bedieningspaneel, radio-cd speler, lichteffect, binnen- en buitenverlichting en 5 lange golf keramische infrarood stralers.

Wat doet een infrarood sauna?

De straling en warmte van de infrarood sauna heeft een positieve werking op de gezondheid:

Het verbetert het afweersysteem

In een traditionele sauna transpireer je water en natrium, maar in een infrarood sauna is het mogelijk om daarnaast zware metalen als lood en zink en andere afvalstoffen kwijt te raken.

Door de warmte gaan de bloedvaten en poriën open staan, de huid gaat ranspireren en zo raak je de afvalstoffen kwijt.

De straling van de infrarood sauna veroorzaakt een koorts reactie die virussen en bacteriën kan doden.

Het aantal witte bloedcellen neemt op die manier toe en versterkt hierdoor weer het afweersysteem.

Spier- en gewrichtsaandoeningen

Steeds meer mensen hebben last van spier- en gewrichtsaandoeningen, de verzamelnaam hiervoor is reuma, en er zijn meer dan 200 soorten gewrichtsziekten waarvan artritis en artrose de twee meest voorkomende vormen zijn.

Bij reumatoïde artritis wordt de pijn veroorzaakt door ontstekingen aan de gewrichten, terwijl bij artrose slijtage van de gewrichten de oorzaak is.

De warmte van de infrarood sauna  versoepelt het spierweefsel en stimuleert de bloedsomloop, hierdoor neemt de spierspanning af en de ledematen verstijven minder, waardoor de pijn van ontstoken gewrichten af neemt.

Het gebruik van een infrarood sauna heeft ook een positieve invloed bij gespannen spieren, en is dus ook goed voor sporters die een blessure hebben, pijnlijke en geblesseerde spieren herstellen hierdoor sneller.

Door de verhoogde bloedcirculatie wordt er meer zuurstof toegevoegd aan de spieren, en zorgt er ook voor dat afvalstoffen zoals melkzuur afgevoerd worden.

Huidaandoeningen:

Er zijn meer dan 3000 verschillende huidaandoeningen bekend,  waarvan een aantal door de straling van de infrarood sauna een gunstig effect hebben.

Door de straling wordt de huid diep gereinigd en gaat de huid transpireren waardoor de dode huidcellen worden verwijderd, hierdoor gaat de huid weer minder schilveren.

Klachten van huidaandoeningen zoals acné en psoriasis verminderen hierdoor. Acné is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid, hierdoor ontstaan mee-eters, puistjes of pukkels.

Talgkliertjes zitten overal in je huid, behalve in je handpalmen en voetzolen.

Acné komt vooral voor op plekken waar veel talgkliertjes zitten, zoals op je rug en gezicht.

Psoriasis is een ontstekingsziekte die sinds de oudheid bekent is, en 3% van de Nederlandse bevolking heeft hier last van.

Van deze ziekte komt men nagenoeg niet af, maar is zeer goed te behandelen doormiddel van het gebruik van de infrarood sauna en het gebruik van de juiste cosmetische middeltjes. 

Afslanken:

Omdat het lichaam veel energie steekt in het op temperatuur blijven, verbruikt men in een infrarood sauna een behoorlijke portie energie. Er wordt wel gezegd dat deze energie gelijk staat aan een wandeling van een half uur.

Ademhaling:

De infraroos sauna zorgt er ook voor dat de slijmafschijding in de luchtwegen wordt verhoogd, en dat er een betere doorbloeding in de luchtwegen tot stand komt.

De infrarood sauna is daarom ook uitermate geschikt voor mensen die last hebben van astma en chronische bronchitis.

Nadelen:

Voor de volgende hartpatiënten is de infrarood sauna af te raden

. ernstige, niet geregelde hypertensie

. ernstige arthostatische hypotensie (lage bloeddruk)

. onstabiele angina pectoris (hartkramp)

. recent (minder dan 8 weken) hart- of vaatproblemen, bv. haartaanval

. ernstige aorta-stenose

Er bestaat geen bewijs dat bij het gebruik van een infrarood sauna bij mensen na een hartinfarct het risico op bloedklontvorming, bloedingen of hartritmestoornissen verhoogt.

De infrarood sauna heeft mogelijk een regulerende invloed op de bloeddruk.

Maar bij twijfel raadpleeg altijd eerst uw arts,