Boost & Lift

Boos&Lift 210 gram / Aanbieding van € 149,00 voor € 144,95

Het beste en meest complete wat een huid zich kan wensen

De SKollagen is een topproduct om je huid te voorzien van een optimale hoeveelheid collageen. Dat valt amper te verbeteren, maar de huid bevat meer dan alleen maar collageen. Daarom is de Boost&Lift ontwikkeld; het beste op gebied van nutricosmetics. Dit product bevat net zoveel collageenpeptiden als de Skollagen maar daarnaast ook bijzondere elastinevezels die voor, de naam zegt het al, meer elasticiteit zorgen. Ook de vochtbalans wordt optimaal aangepast door toevoeging van stoffen die vocht in de juiste locatie kunnen binden in de huid, namelijk in de lederhuid. Hier wordt hyaluronzuur gevormd, wat wel tot 1000 keer z’n eigen gewicht kan binden aan water voor een optimale hydratatie. Ook het vochtverlies is aangepakt door extra ceramiden toe te voegen aan de formule. Dit helpt bij vochtverlies via de opperhuid af te remmen. Zelfs het bindweefsel wordt verstevigd zodat de formule wel zeer compleet is. Daarmee is de Boost&Lift dé keuze als je huid het allerbeste waard is. En een must om te gebruiken bij microneedling, softlaser of andere therapie ter verbetering van de huid.  

De werking van Boost&Lift:
Qua collageenopbouw is de basis identiek aan de Skollagen. Via het zelfde principe zijn er elastinepeptiden aan toegevoegd. Dit zijn speciale eiwitten die een vezel met een enorme elasticiteit kunnen vormen. Ze worden gewonnen uit de kieuwdeksels van bepaalde vissen. Dit is normaalgesproken afval maar kan uitstekend hergebruikt worden door de hoge concentratie aan elastinevezels op die locatie. Het winnen van de elastine is wel een tijdrovende klus, ze moet gescheiden worden en vervolgens, net als het collageen, gehydroliseerd worden. Pas als de deeltjes klein, maar niet te klein zijn, worden ze goed geabsorbeerd en activeren ze het aanmaakproces van nieuwe elastine.

 

Detox & Mask

Detox&Mask 400 gram / Aanbieding van € 54,00 voor
€ 52,95

Detox&Mask Travel 30 gram € 7,00 

Optimale reiniging met de oerkracht van de natuur

Detox&Mask is een product om lichaam en huid door middel van een speciaal, uniek en volledig natuurlijk mineralencomplex zeer goed en diep te reinigen, maar zonder gebruik van chemische stoffen. De “klei”, een bijzondere soort calcium montmorillonietklei, is van een extreme fijnheid waardoor het een uitzonderlijk goed contact maakt met de fijnste poriën van de darm en de huid. De allerkleinste deeltjes kunnen zelfs door de darmwand worden opgenomen. De “grovere” deeltjes, nog altijd zo’n 15-30 micrometer in doorsnee, hebben juist een scrubbend effect. Een enkele gram Detox&Mask heeft al een raakoppervlak van maar liefst 800m2. Zo kan het iedere microscopisch kleine “welving” van de poriën gemakkelijk volgen. Door het basische karakter van het product heeft het een gunstig effect tegen de ontwikkeling van zuuropslag in de huid (sinaasappel). Ook ondersteunt het, door de aanwezige calcium, een gezonde botfunctie. Het nutricosmetics effect? Huidreiniging en ontzuring van binnen en van buiten!

De werking van Detox&Mask:

Detox; reinigen van ons lichaam

Detox&Mask is een bijzonder soort klei met unieke eigenschappen. Het kent een gelamineerde opbouw, wat uiteraard alleen met de sterkste microscoop is waar te nemen. Hierdoor ontstaat een ongekend groot oppervlak want in contact komt met de vloeibare massa in de darm. Het bijzondere is nu dat het voedingsstoffen ongemoeid laat, maar juist de pesticiden, zware metalen of andere ongewenste stoffen absorbeert tussen de lagen in. Zie het als de werking van een spons. Echter, om giftige stoffen voor goed te binden is er adsorptie nodig. Het scheelt slechts één letter maar de werking is totaal anders. Adsorptie is namelijk het chemisch binden. De Detox&Mask bindt dus bijvoorbeeld zware metalen en laat ze nooit meer vrijkomen in het lichaam. Om effectief deze stoffen op te nemen is er vaak een vervangend mineraal nodig wat wordt terug gegeven aan het lichaam. Dit proces noemen we een “ionenuitwisseling”. Deze ionen zijn geladen deeltjes en worden als het ware voorgoed vast gehecht aan de Detox&Mask, waarna het lichaam deze deeltjes afscheidt via de urine of de vaste ontlasting. Vooral na een chemokuur kan derhalve de ontlasting zeer donker verkleuren door de chemische stoffen die worden afgevoerd.

Mask; reinigen van onze huid

Onze huid heeft een bijzondere structuur. De opperhuid, ook wel epidermis genoemd, omsluit ons compleet. Ze vormt zelfs de “lining” van de haarzakjes, waar de talgklieren op uitkomen. De buitenste laag van die opperhuid wordt gevormd door de zogenaamde hoornlaag. Deze cellen zijn al afgestorven maar hebben een zeer belangrijke functie; de eerste beschermlaag van alles wat van buiten komt. Om deze dode cellen op de plaats te houden zijn ze omringt door allerlei vetten die in het sebum zitten. Als de balans van die vetten correct is, naast de hoeveelheid, dan is alles okay. Af en toe reinigen, bijvoorbeeld 2x per maand, is voldoende om de vuildeeltjes die vast zitten aan die cellen te verwijderen. Omdat de allerfijnste deeltjes van de Detox&Mask zeer klein zijn kunnen ze zelfs de poriën binnendringen en daar ook hun reinigende werking doen. Soms produceren mensen zoveel sebum, ook nog van de verkeerde samenstelling door een voedingsonbalans, dat deze poriën verstopt raken. De sebum kan er niet meer uit, maar de aanwezigen bacteriën kunnen wel vermeerderen door de overdaad aan sebum te consumeren als voedingsbron. Nu kan er een gele verdikking ontstaan. Door nu de Detox&Mask masserend aan te brengen ontstaat er een scrubbend effect. Hierdoor worden door de grovere deeltjes de samengeplakte cellen verwijderd zodat de fijnere deeltjes in de porie hun werk kunnen doen. De huid is wordt zo goed gezuiverd en geeft weer een frisse uitstraling.

 

SkinBalace

SkinBalance 120 caps / Aanbieding van € 29,00 voor € 27,95
SkinBalance 360 caps / Aanbieding van € 79,00 voor € 74,95 

Essentiële vetten voor een gezonde huid en bloedsomloop

De SkinBalance bestaat uit gelcapsules die gevuld zijn met een zeer bijzondere soort visolie. Naast de bekende EPA en DHA bevat SkinBalance nog andere Omega-3 soorten. Ook Squalene, alkylglycerolen, fosfolipiden, DMAE en Alfa Liponzuur kunt u in deze volledig natuurlijke formule terugvinden. Zelfs de voor de huid onontbeerlijke vitamine A en E.

Dit product waarborgt de optimale ademhaling van iedere cel maar ook een andere, vaak over het hoofd geziene functie; het afvoeren van de afvalstoffen. Zo blijft het celmetabolisme in balans en kunnen alle cellen optimaal met elkaar communiceren. Naast het belang voor de huid profiteren ook de hersenen, ogen en bloedvaten optimaal van SkinBalance.

De werking van SkinBalance:
We kennen vetten vooral als brandstof of als isolatie van ons lichaam. Het bepaalt mede de vorm van ons lichaam. De moderne mens met relatief weinig fysieke inspanningen heeft er al gauw teveel van. Toch worden we niet persé dikker van vet eten, het heeft alles te maken met het soort vet wat we consumeren. Suikers blijken veel meer invloed te hebben op gewichtstoename dan vetten. Sommige vetten, met name de omega-3 vetten, hebben zelfs het tegenovergestelde effect. Ze dienen bij voorkeur niet als brandstof maar juist als regulator van ontelbare processen in ons lichaam. Zo vinden we deze vetten vooral in de membranen van onze cellen. Daar zijn ze op afroep direct beschikbaar voor vele vitale functies. Samen met de belangrijke omega-6 vetten vormen ze een soort basis van waaruit stoffen worden gemaakt om bijvoorbeeld ontstekingen te reguleren. De een kan ze indien noodzakelijk “opstarten”, de ander juist weer afronden. Geen probleem, totdat de balans verstoord raakt, door bijvoorbeeld overmatige inname van voeding, rijk aan linolzuur, zoals margarines of vloeibare bakproducten. We worden dan zeer gevoelig voor ontstekingen en moeten dat compenseren door de balans te herstellen; inname van meer omega-3 vetten. Die laatste groep is ook instaat om insulineresistentie verminderen, wat een bijdrage levert aan een gezond gewicht en een gezond cholesterolniveau.

De squaleen in de SkinBalance is een bijzonder huidvet, nuttig om een droge huid te voorkomen. Het werkt tevens als antioxidant en beschermt daarmee tegen bijvoorbeeld overmatig UV-licht. Zo kan je beter in de zon, zonder te verbranden of pigmentvlekken op te lopen. Uiteraard moeten we dit niet overdrijven, en het liefst combineren met de SkinProtect voor optimale bescherming.

Omdat ook de hersenen veel DHA bevatten vormt SkinBalance niet alleen voor de huid maar ook voor de hersenen een welkome aanvulling. Wie wil er niet een goed geheugen hebben? Alkylglycerolen zijn echt uniek in deze olie; ze houden het immuunsysteem optimaal op peil. Niet voor niets een belangrijk bestanddeel van moedermelk, maar ook op latere leeftijd erg nuttig om bijvoorbeeld een wintergriep te helpen voorkomen.

 

SkinBase

SkinBase 90 tabs / Aanbieding van € 39,00 voor € 37,95
SkinBase 180 tabs / Aanbieding van € 69,00 voor € 66,95 

Ondersteuning voor een gezonde en stevige huid

Bij het ouder worden kan ook de huid van het gezicht gaan uitzakken door gebrek aan sterk bindweefsel. De SkinBase is speciaal ontwikkeld om bindweefsel in de huid te verstevigen. Het is toegespitst op het versterken van bestaande en nieuwe collageenvezels. Door fijne microvezels te helpen samenhechten tot collageenbundels wordt het netwerk sterker en daarmee de huid strakker. Daarmee krijgt de huid meer stevigheid, vooral in de diepere lagen. De bovenste twee lagen (opperhuid en lederhuid) zijn doorgaans rond 1mm dik samen (afhankelijk van de locatie). De laag daaronder, ook wel hypodermis genoemd, bevat de overgangsstructuur van huid naar spier. Hier bevinden zich speciale collageenvezels die soms te zwak zijn om de huid strak te houden. Een typisch verschijnsel zijn dan de zogenaamde “hamsterwangen”.

SkinBase is ideaal voor mensen die een dieet volgen en na het beëindigen daarvan geen overtollige, slappe huid willen overhouden. De SkinBase is ook prima in staat om haren dikker en nagels gladder en gezonder te houden.

De werking van SkinBase:
De ouder wordende huid kan gaan uitzakken door gebrek aan sterk bindweefsel. MSM (een natuurlijke bron van zwavel), collageenpeptides en silicium (uit bamboe-extract), samen met vitamine C, kunnen zorgen voor nieuwe en vooral sterkere, veerkrachtige vezels door ze te bundelen. Deze sterkere aanhechtingen zijn dan beter toegerust om de huid over ons gehele lichaam strakker te maken. Dit is vooral effectief als de huid ook “getraind” wordt.

In het gelaat kan dat bijvoorbeeld gebeuren met microneedling, photonlaser, collageenbank, retinolbehandeling of bindweefselmasages. Dit zijn voorbeelden van specifieke behandelmethodes (er zijn er veel meer) die instaat zijn de collageenproductie flink op te voeren. Uiteraard werkt dit alleen maar als er ook voedingsstoffen aanwezig zijn om nieuw collageen of andere vormen van bindweefsel te produceren, gaat alles veel beter en sneller. Daarnaast moeten er voldoende co-factoren (hulpstoffen) beschikbaar zijn om de nieuwe microvezels samen te voegen zodat ze krachtige bundels gaan vormen.

Als je een dieet volgt om af te slanken, wat je combineert met sporten zoals fitnesstraining, dan worden de bestaande vezels bij iedere beweging opgerekt. Dit activeert de vezelproducerende cellen (fibroblasten en myo-fibroblasten) om meer bindweefselvezels te produceren. SkinBase zorgt ervoor dat alle randvoorwaarden aanwezig zijn om dit proces optimaal te ondersteunen. Daarnaast zorgt dit product ervoor dat fibroblasten uit de omgeving naar de huid bewegen om daar hun werk te doen.

   

SkinClear

SkinClear 90 tabs / Aanbieding van € 62,00 voor € 59,95

Een gave huid is eenvoudiger dan u denkt

Van de Westerse bevolking krijgt zo’n 85% ooit te maken met een onregelmatig huidbeeld met gele verdikkingen, vooral in de pubertijd. Alhoewel vroeger werd aangenomen dat voeding hier geen invloed op had blijkt uit recentere studies dat deze aanname volledig achterhaald is. Met name de “insulinotrofe voeding” (voeding die veel insuline nodig heeft) blijkt een grote boosdoener te zijn. Denk daarbij aan koeienmelk, frisdranken, glutenrijk brood (met name tarwe), pasta’s en andere koolhydraatrijke voeding. Vooral dan ook weer voeding met een hoog glycemische index. Dat wil zeggen dat je bloedsuikerspiegel er erg snel van stijgt. Het verminderen of vermijden van deze voeding is de eerste stap in het verminderen van de typische tienerhuid die echter ook op een wat latere leeftijd nog aanwezig kan zijn.

Soms duurt het dan toch nog te lang voordat je resultaten ziet. Een gezonde ondersteuning in de vorm van nutricosmetics kan dan je huid prima ondersteunen. SkinClear zorgt dat diverse stofwisselingsprocessen goed worden ondersteund waardoor er een zelfreinigend effect optreedt in het lichaam. In veruit de meeste gevallen schoont het gelaat heel snel op, binnen enkele maanden, soms zelfs sneller.

De werking van SkinClear:
De ingrediënten van de SkinClear ondersteunen het metabolisme zodanig dat de afvoer van afvalstoffen via de reguliere weg wordt geoptimaliseerd. Op deze wijze kunnen de reinigingsorganen optimaal functioneren en zullen er minder afvalstoffen via de huid worden verwijderd. Zo beschermt het de huidcellen tegen oxidatieve stress en draagt het bij tot de instandhouding van een normale huid. Nu dit proces veel beter gaat verlopen kunnen deze stofjes ook geen vervelende reacties in de huid veroorzaken en kan de huid op eigen kracht weer herstellen, mede omdat de eiwitsynthese wordt genormaliseerd. Dit is een volledig natuurlijk proces en uiteindelijk niets anders dan een onbalans weer terug in balans brengen. Zink draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem, essentieel voor een gezonde huid. Zo pak je de problemen grondig aan bij de bron zonder gebruik te maken van medicatie met, volgens hun eigen bijsluiters, soms zeer gevaarlijke en ongewenste bijwerkingen.   

 

SkinDefence

SkinDefence 120 tabs / Aanbieding van € 109,00 voor € 104,95

Ondersteuning bij de niet optimaal functionerende huid

Onder bepaalde omstandigheden kunnen kleine bloedvaatjes in het gelaat meer gaan opvallen omdat ze groter worden en daardoor prominent zichtbaar zullen zijn. Dit kan de kleur van de huid veranderen. Het is nu van belang om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress waardoor de celdelingsprocessen goed blijven verlopen. Ook het immuunsysteem moet een normale, dus niet overactieve werking hebben. Zo dragen de diverse ingrediënten bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid.

Sommige mensen hebben last van een fors versnelde celdeling in de opperhuid, waardoor er droge plekken ontstaan en de huid zich lokaal kan verdikken. SkinDefence is een uitgekiend voedingssupplement wat heel specifiek juist die voedingsstoffen kan leveren waardoor de huid snel haar normale functie kan hervatten. Met name de oxidatieve stress wordt genormaliseerd, maar ook het celdelingsproces wordt gereguleerd door specifieke voedingsstoffen zoals zink en vitamine D3.

De werking van SkinDefence:
Een belangrijk beschermingsmechanisme van ons lichaam is ons immuunsysteem. Het ontstekingsmechanisme kan bijvoorbeeld worden ingezet om infecties te bestrijden. Zodra er bijvoorbeeld een verwonding plaats heeft gevonden, activeert het immuunsysteem een ontstekingsreactie, waardoor de infectiebron uitgeschakeld kan worden. Zodra dit gebeurd is, kan het weefselherstel plaatsvinden. Dit gaat nagenoeg altijd goed. Een belangrijk aspect daarvoor is de beschikbaarheid van de juiste voedingsstoffen die het lichaam als bron gebruikt om het immuunsysteem te kunnen activeren en vervolgens af te ronden, zoals selenium, zink en vitamine C. Geen probleem, maar soms is er een gebrek aan bepaalde stofjes, bijvoorbeeld een tekort aan vitamine D3. Maar er zijn nog veel meer aspecten die hierin meespelen. Door die onbalans kan iemand bij een ontstekingsreactie een te heftige reactie krijgen, of juist een te zwakke, waardoor de ontsteking niet op de juiste wijze kan worden afgerond.
De SkinDefence (samen met de SkinSecure) levert diverse voedingsstoffen zoals vitamines, die wetenschappelijk zijn onderzocht naar hun effectiviteit, zodat het lichaam zijn zelfherstellend vermogen volledig kan benutten bij het reguleren van de ontstekingsreactie, zodat de normale huidfunctie gewaarborgd blijft.
Een ander aspect welke wordt benut is het remmen van infectiegevaar. Door de buitenste laag van de huid, de opperhuid, optimaal te onderhouden, maken infectieveroorzakende organismen minder kans door te dringen in de diepere huidlagen waardoor het risico van ontstekingen of irritaties zal afnemen.   

 

SkinElast

SkinElast 60 tabs / Aanbieding van € 69,00 voor € 66,95

Weg met fijne lijntjes en rimpeltjes

Één van de eerste tekenen van veroudering van de huid is het ontstaan van de fijne lijntjes. Dit ontstaat door het verlies aan elasticiteit. De elastinevezels zijn verouderd en verliezen aan kracht. Je herkent het aan parallelle lijntjes, bijvoorbeeld rond de mondhoeken of ogen. Ook zien we verslapte oogleden ontstaan. Het aanvullen van de elastinevezels is een belangrijke stap in de preventie of herstel van een verouderende huid. SkinElast werkt overal in het lichaam. De volledige huid wordt aangevuld maar ook de bloedvaten en zelfs de longen profiteren van meer elastine. Voor een maximaal effect op de huid adviseren we je om je schoonheidsspecialist te raadplegen voor een stimulerende behandeling.  

De werking van SkinElast:
De SkinElast is een complex en high-tech product, een waardig onderdeel van de nutricosmetics familie van LavieSage. Elastine aanvullen is namelijk geen gemakkelijk proces. Het heeft wel een geweldig effect op de huid. Vooral in combinatie met een activerende crème kan het de oogzône snel en effectief verbeteren.
Elastine wordt gemaakt uit bepaalde eiwitten. Om zeker te weten dat alle bouwstoffen voorhanden zijn, gebruiken we echte elastine uit de huid van vissen. Deze is voor maximale absorptie gehydroliseerd. Dat wil zeggen dat het complexe molecuul uit elkaar is gerafeld met behulp van enzymen. Nu moet de huid gestimuleerd worden om het ter plaatse weer overnieuw aan te maken. Daarvoor zijn diverse co-factoren nodig zoals mangaan, koper en silicium. Belangrijke aminozuren die extra worden meegeleverd zijn lysine en glycine; ze vervullen een sleutelfunctie in het geheel om elastinevezels tot een netwerk te vormen. Omdat sommige behandelingen ter huidverbetering nogal invasief kunnen zijn bevat het product ook bouwstenen om meer nieuwe fibroblasten te kunnen maken. Fibroblasten zijn de cellen die alle huidproducten in de lederhuid kunnen produceren.

 

SkinHydraCera

SkinHydraCera 60 tabs / Aanbieding van € 79,00 voor € 74,95

Hydratatie op z’n best

Iedereen kent wel eens een periode van een droge huid. In de winter bijvoorbeeld, als de verwarming aan staat, of juist in de zomer op een kantoor met airconditioning. Ook mensen die vaak vliegen kennen de vervelende, trekkerige huid. Maar waarom is nu die huid opeens droog, en waarom zijn er mensen die altijd een droge huid hebben?

De huid bestaat uit allerlei lagen die elk een eigen functie heeft. Zo is de buitenste laag (hoornlaag) verantwoordelijk voor het buiten houden van ongewenste stoffen maar ook het afremmen van vochtverlies van de onderliggende lagen. Als die hoornlaag niet in optimale conditie is, verliezen we meer vocht en voelt de huid droog aan. Bijvoorbeeld direct na het douchen omdat dan nog wat extra huidvet is verwijderd. Veelal wordt er dan een hydraterende crème of lotion geadviseerd. Hydrateren langs de buitenzijde is echter onmogelijk, je kan geen vocht van buiten inbrengen. Dit zijn veelal marketingverhalen gebaseerd op laboratoriumonderzoek, maar niet effectief op de echte huid. Wat dit type crèmes wel kunnen is een kunstmatige laag (synthetisch) vet aanbrengen die het tekort van de hoornlaag aanvult. Echter, door de structuur van die crème maakt deze geen onderscheid tussen vochtverlies wat ongewenst is of tussen vocht, afkomstig van de zweetklieren. Alhoewel tijdelijk handig in gebruik verliest de huid zo een deel van haar functie. Toch hebben hydraterende crèmes nog een geheim wapen; ze bestaan voor een groot deel uit… water. En als je water op je huid doet, daarna afsluit met vet, dan zet de keratinelaag een beetje uit door het vocht en dan lijk je minder rimpels te hebben. Douchen werkt natuurlijk ook. Te lang onderwater zorgt voor te veel effect en ga je juist meer rimpels krijgen…
Echt hydrateren langs de binnenzijde kan gelukkig wel. Gewoon voldoende water drinken is al een stap in de juiste richting. Nu zijn er twee stappen van belang. Voorkomen dat het vocht weer ongewenst de huid verlaat en, erg belangrijk, het binden van vocht in de lederhuid.
In ons nutricosmetics programma ontwikkelden we de Skin HydraCera. De naam HydraCera is afgeleid van de twee belangrijkste componenten; hyaluronzuur en ceramides. De eerste bindt het vocht, de tweede remt effectief het vochtverlies door herstel van de vochtbarrièrefunctie. Daarmee zorgt het voor een betere hydratatie. Bij het tabblad “WERKING” wordt het effect van deze werkstoffen verder uitgelegd.

De combinatie met SkinBalance kan het effect van de HydraCera verder versterken, naast de gezonde invloeden op de rest van de huid.

De werking van HydraCera.
HydraCera vult binnen de nutricosmetics een belangrijke en unieke functie in. Het is in staat heel snel een droge huid te verbeteren. Door de aanwezige ceramiden kan de hoornlaag veel langer en beter intact blijven en zo de huid op natuurlijke wijze beschermen tegen vochtverlies. Immers, omdat deze huidcellen nu quasi gesealed blijven kan er veel minder vocht “uitwasemen” langs de openingen tussen de cellen. Om nu te zorgen dat de cellen ook goed blijven hechten is MSM gebruikt, Dit supplement, rijk aan zwavel, optimaliseert de zogenaamde desmosomen. Dit zijn de verbindingen tussen de cellen onderling zodat deze met elkaar kunnen communiceren en op z’n plaats blijven. Het totaal is nu veel hechter waardoor het vochtverlies enorm kan afnemen. Echter, we moeten ook in staat zijn om het vocht in de volgende laag (lederhuid) te binden. Daarvoor is het hyaluronzuur van belang.

Hyaluronzuur vormt een soort “bindmiddel” welke zich tussen de collageenvezels bevindt. Het zorgt voor volume in de lederhuid door tot wel 1000 keer z’n eigen gewicht aan water te binden. Hyaluronzuur bestaat uit een bepaald type eiwit-suikerverbinding die zich continu herhaalt. Er kunnen wel 25.000 van die combinaties achter elkaar zitten zodat hyaluronzuur als een soort kralenketting door de collageenvezels heen slingert. Aan deze “ketting” zitten weer aftakkingen met enigszins vergelijkbare combinaties van zogenaamde aminosuikers. Het totaal verbindt collageen en elastine en zorgt voor het volume in de huid. Als ze de maximale hoeveel vocht opgenomen hebben dan heeft de huid een jeugdige uitstraling. Is er echter een gebrek aan deze waterbindende stoffen dan zien we fijne rimpels zonder een bepaalde richting. Het collageen valt als het ware droog en zakt in. Daardoor kunnen overigens ook permanente rimpels ontstaan. Het snelst is dit zichtbaar op het decolleté waar een soort craquelé-effect ontstaat.

Is voldoende drinken genoeg?
Dat is zeker de basis, maar met de jaren neemt de hoeveelheid van deze waterbindende stoffen in het lichaam af. Dat merken we aan stijvere gewrichten en een dunnere huid. Door nu via suppletie met de HydraCera deze stoffen weer aan te vullen, kan het lichaam de tekorten aanvullen en zorgen dat huid en gewrichten weer voldoende water gaan binden. Resultaat; soepele gewrichten en een huid met meer volume en minder fijne rimpels. Dat is hydrateren op natuurlijke wijze zoals het hoort!

   

SkinProtect

SkinProtect 60 tabs / Aanbieding van € 39,00 voor € 37,95
SkinProtect 180 tabs / Aanbiedinh van € 105,00 voor € 99,95 

Optimale huidbescherming met natuurlijke anti-oxidanten

Uw huid heeft naast haar orgaanfunctie nog een andere, belangrijke roeping; het beschermen van ons lichaam. Het moet weerstand bieden tegen alles wat van buiten komt. Zo moet de huid van buiten naar binnen water tegenhouden maar ook vuil en bacteriën. En het heeft een essentiële functie om de UV-stralen van de zon wel binnen te laten maar niet dieper dan de epidermis. Zo kan er wel vitamine D3 worden geproduceerd maar blijven de dieper liggende lagen verschoond van vroegtijdige veroudering onder invloed van dat zonlicht.

Om nu onze huid te ondersteunen in haar functie is het verstandig om extra anti-oxidanten toe te voegen. Hiermee kunnen we de vrije radicalen (agressieve deeltjes) neutraliseren tot een acceptabel niveau. Deze vrije radicalen ontstaan door overdadig zonnen, maar ook door vervuiling, alcohol, roken, uitlaatgassen, medicijnen, chemicaliën en andere stoffen die onze cellen kunnen aantasten. SkinProtect kan een belangrijke bijdrage leveren aan de bescherming tegen deze ongewenste stoffen.

Daarnaast ondersteunt SkinProtect ook de effectiviteit van insuline zodat het risico op diabetes wordt verminderd. Ook dit heeft een extra voordeel voor een gezonde huid want diabetes kan de huid en ons lichaam ernstige schade berokkenen. SkinProtect helpt de vorming van vetcellen tegen te gaan omdat glucose nu effectiever wordt omgezet in energie.

De combinatie van SkinSupport, SkinBalance en SkinProtect is de algemene basis voor anti-aging en voor balans van lichaam en huid.

De werking van SkinProtect:
De zon was er eerder dan de mens. De zon maakte dus leven op aarde mogelijk, uiteindelijk ook voor mensen. De zon bannen kan dus nooit de oplossing zijn voor allerlei huidproblemen zoals zonneallergie waar sommige mensen vandaag de dag mee te maken hebben. LavieSage ontwikkelde daarom de SkinProtect. Daar waar onze moderne voeding blijkbaar steeds minder nuttige stoffen bevat die huidbeschermend kunnen werken, zit de SkinProtect juist boordevol met natuurlijke kleurstoffen uit bessen, vruchten, groentes en andere planten. In de natuur hebben deze stofjes een functie om de plant ook tegen bijvoorbeeld UV-licht te beschermen. Als mensen die planten of vruchten nu eten, dan komen die kleurstoffen ook in de huid en vormen zo een nagenoeg onzichtbaar maar wel hoog effectief zonnefilter. De SkinProtect maakt dus gebruik van de kwaliteiten van de natuur om ons zelf te beschermen, zonder bijwerkingen. Daarnaast is het product verder aangevuld met selenium, chromium en zink om allerlei enzymatische processen, zowel in de huid als in de rest van ons lichaam, effectief te ondersteunen.   

 

SkinSecure

SkinSecure 120 caps / Aanbieding van € 69,00 voor € 66,95
SkinSecure 360 tabs / Aanbiedinh van € 189,00 voor € 184,95 

De snelweg naar een gezonde vettenbalans

Een gezond lichaam wordt bepaalt door zeer veel factoren die de lifestyle beïnvloeden. Beweging is erg belangrijk maar eveneens een gezonde en goed gebalanceerde voeding. Dat laatste blijkt uit onderzoek in de praktijk erg lastig te zijn. Men eet al snel teveel omega-6 vetten waardoor juist een te kort aan omega-3 vetten kan ontstaan. Nu ontstaan een onbalans waardoor er een grotere ontstekingsgevoeligheid kan ontstaan. Die ontstekingsmogelijkheid moet kunnen ontstaan, het is immers een totaal normale reactie van het immuunsysteem om problemen zelfstandig op te kunnen lossen. Maar mag niet te hevig zijn en moet snel afgerond kunnen worden, zodat weefselherstel weer kan plaatsvinden. SkinSecure corrigeert deze onbalans van de voeding snel en effectief waardoor het lichaam haar eigen zelfgenezende vermogen kan inzetten voor een gezonde oplossing. EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart. Daarnaast draagt DHA bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie en een normaal gezichtsvermogen  

De werking van SkinSecure:
Krilolie wordt gewonnen uit kleine garnaalachtige plankton. Het vormt de grootste biomassa van de planeet en leeft in de grote oceanen. De kril rond antarctica is zeer zuiver door de hoge kwaliteit van het water. De olie in deze kril moet van uitzonderlijke kwaliteit zijn om de vloeibaarheid in het extreem koude water te garanderen. Daarom is krilolie rijk aan omega-3 vetten. Een groot deel van deze vetten bevindt zich zelfs in een bijzondere vorm, de zogenaamde fosfolipiden. Dat is precies de zelfde vorm die we ook in onze hersenen en celmembranen vinden. Zo hebben we een perfecte absorptie met een veel hoger rendement dan traditionele visolie.

Het grote aandeel aan omega-3 vetten in de SkinSecure helpt nu de cellen te voeden met optimale vetten zodat ze veel weerbaarder worden tegen ontstekingen. Immers hoe meer omega-3 vetten in verhouding tot de omega-6 vetten, hoe lager de kans op ontstekingen. En dit zonder ontstekingen te blokkeren want die blijven noodzakelijk voor een gezond functioneren van het lichaam.

 

SkinSupport

SkinSuport 90 tabs / Aanbieding van € 73,00 voor € 69,95

Ondersteuning voor een gezonde en strakke huid

De SkinSupport is het ultieme product om de huid in gezonde conditie te brengen en te houden. Naast een aantal basiselementen van de SkinBase bevat het onder andere de complexere bouwstoffen zoals chondroïtinesulfaat, krachtige antioxidanten en, zeer uniek, ceramide. Deze samenstelling is zeer effectief en kan jaren van uw huid weghalen. Een nutritionele aanvulling met dit product is een genot voor huid en bindweefsel. Daarnaast biedt het op vakantie een uitstekende extra bescherming om optimaal van de buitenlucht te kunnen genieten zonder bezorgd te moeten zijn over zonneschade van uw huid.

Als de leeftijd wat vordert is degelijk onderhoud van de huid een must. Enerzijds voor de functie, anderzijds omdat we er graag jong en vitaal willen blijven uitzien. SkinSupport is een speciaal ontwikkeld om uw huid al het goeds van de natuur te geven. Maar dan ook zodanig dat het optimaal wordt geabsorbeerd. 

De werking van SkinSupport:
Om de achteruitgang van het collageen te stoppen is het nuttig om de afbraak hiervan af te remmen, tegelijkertijd de opbouw te versnellen. De afbraak van collageen gebeurt door bepaalde enzymen (Matrix Metalloprotease). Deze enzymen wordt steeds actiever naarmate de leeftijd vordert. Door gebruik te maken van een bijzondere voedingsstof uit de granaatappel kan dit afbraakenzym krachtig worden afgeremd. Fish Collagen Peptides zijn ontwikkeld om zo snel mogelijk nieuw collageen aan te maken. Het is nagenoeg onmogelijk om collageen via de huid op te nemen; het formaat van die moleculen is gewoon te groot. Ook de spijsvertering is vaak niet efficiënt genoeg om de complexe collageenmoleculen af te breken. Daarnaast eten we bijna geen huid meer waar collageenketens met name in voorkomen.

Door middels een enzymatisch proces dit viscollageen voor te bewerken kunnen we het zo klein maken dat er een perfecte absorptie in de darm plaatsvindt, maar zo groot laten dat het herstel minstens 10x sneller gaat dan opbouw vanaf losse aminozuren. De juiste collageenpeptides kunnen namelijk zorgen voor meer collageenproducerende cellen, iets wat losse aminozuren niet kunnen. Vitamine C is toegevoegd in de vorm van Ester C® die een absorptie kent van bijna 100%.

Proteoglycanen worden voor een belangrijk deel uit chondroïtinesulfaat en glucosamine gemaakt. Deze stoffen zorgen voor de optimale waterbinding in de huid. Beide zijn in ruime mate toegevoegd. Het verbetert de vochtvolumecapaciteit, samen met de Cartidea®. Zij kunnen in snel tempo de ruimtes tussen het nieuw gevormde collageen opvullen en daar water aantrekken zodat de huid weer een jeugdige uitstraling krijgt. Het verbindt de collageenbundels en zorgt voor een veerkrachtige huid. (Dit is ook nuttig voor een betere gewrichtsfunctie.)

Om de huid tegen veroudering te beschermen (vrije radicalen) zijn diverse antioxidanten gebruikt. Naast het reeds vermelde granaatappelextract gebruiken we ook Mangosteen en Druivenpitextract. Dit om de nieuw aangemaakte collageen- en elastinevezels optimaal te beschermen tegen bijvoorbeeld UV-licht en vrije radicalen uit luchtvervuiling en dergelijke. Druivenpitextract is maar liefst 50x sterker dan vitamine C. Alfa Liponzuur is gebruikt om vitamine C en E te kunnen regenereren (hergebruiken), zodat ze langer effectief blijven in de huid. Daarnaast is Alfa Liponzuur zowel in water als in vet actief, dus geeft het een nog betere bescherming.

Uniek in dit product is de toevoeging van Ceramide. Dit is een soort vet wat vooral in de buitenste laag van de opperhuid zit. Op jonge leeftijd is dit ruim aanwezig, maar met de jaren loopt het fors terug. Hierdoor verliest de huid een belangrijk deel van haar beschermfunctie; het tegengaan van overmatig vochtverlies. Door Ceramide aan dit supplement toe te voegen wordt die beschermfunctie hersteld en heeft de huid nog meer voordeel van de andere stoffen in dit product. En je maakt snel een einde aan een droge huid…

 

Skollagen

Skolagen 150 gram / Aanbieding van € 69,00 voor € 66,95

Collageen voor een jongere huid

Ons lichaam bevat heel veel collageen. Maar liefst een kwart tot een derde van alle menselijke eiwitten bestaan uit collageen. Het zit overal, maar vooral in botten en huid. Het lichaam gaat zeer efficiënt om met haar collageenvoorraad. Het wordt, vooral bij actieve mensen, continu vernieuwd en verbeterd. Echter, na ongeveer het 25ste levensjaar worden we wat minder efficiënt in het behoud van het collageen. En aangezien de huid een sluitpost is, gaan we langzaam maar zeker aan de buitenzijde zien wat we eigenlijk van binnen tekort komen. De SKollagen is ontwikkeld om de tekorten weer aan te vullen tot een jeugdig niveau om zo de huid maar ook het overige collageen in optimale conditie te behouden.  

De werking van Skollagen:Ondanks de vele kilo’s aan collageen die een mens in haar of zijn lichaam heeft, is doorgaans slechts 5 gram per dag aan goed opneembaar collageen voldoende om te korten te voorkomen. Collageen komt vooral voor in de huid van alle dieren, die echter steeds minder wordt gegeten. Het vlees bevat nauwelijks collageen, en vaak snijden we de “taaie vezels” er nog uit. Zo ontstaat langzaam maar zeker een achterstand. Dat gebeurt niet alleen in de huid, maar ook in aanhechtingen, gewrichten of zelfs de botten. De SKollagen is zo ontwikkeld dat het lichaam de kleine deeltjes van gehydroliseerd collageen perfect kan opnemen in de darm. Vervolgens bevat het product diverse activatoren die er voor zorgen dat de opgenomen ingrediënten ook daadwerkelijk worden omgezet tot nieuwe collageenvezels. Dit is een wezenlijk onderscheid met concurrerende producten die collageen bevatten. Vaak bevatten die het veel goedkopere collageen van runderen of varkens. Dit is veel te gecroslinked (te veel vaste bruggen tussen de onderlinge vezels) waardoor de kleinste delen nog steeds slechts absorberen. Dergelijk collageen is zinvoller voor injecties omdat de structuur hechter is en langer blijft zitten. Maar voor de collageensynthese in ons lichaam is het niet erg effectief. Zelfs een dubbele hoeveelheid werkt nog minder dan collageen afkomstig van vissen, zoals LavieSage het toepast.

Door nu de cellen die vezels produceren (fibroblasten) te activeren, nemen deze de peptiden op in het binnenste van de cel. Nu worden de peptiden in de exact juiste volgorde geplaatst. Als er iets ontbreekt lukt het alsnog niet. Vitamine C en zwavel (MSM) spelen hierbij een belangrijke rol om de onderlinge bruggen te maken. Deze zorgen voor versterking van de vezels die nieuw “volwassen” worden. Een bepaalt type granaatappelextract activeert dit proces. Zo wordt het bestaande collageen versterkt en de tekorten overal aangevuld.

De Fish Collagen Peptides zorgen zo, samen met de vitamine C, voor meer collageen in uw lederhuid. Dit collageen zorgt voor de sterkte van de dermis en houdt zo lijnen en contouren strak, kan rimpels verzachten en de totale huid jonger doen ogen. De viscollageenpeptides zijn extreem klein en zodanig waterabsorbeerbaar. Dit optimaliseert de absorptie in de darm. Gevolg: een snelle collageensynthese van sterke vezels.

Vitamine C is een belangrijke antioxidant en helpt de huid te beschermen tegen vrije radicalen. Maar nog belangrijker is dat een tekort aan Vit.C de opbouw van nieuw collageen beperkt. Samen met arginine, een aminozuur, worden de fibroblasten in de dermis aangezet tot collageensynthese. Dit is de enige juiste methode om langdurig uw collageen in optimale gezondheid te behouden. De absorptie is extreem goed waardoor 24 uur per dag aan nieuwe collageenvezels gewerkt kan worden voor een jeugdige en gezonde huid. Collageen via de huid binnen brengen, bijvoorbeeld middels een crème, is zeer moeilijk. Het is onmogelijk om dit in effectieve hoeveelheden te doen, tenzij men het collageen lokaal wil injecteren. Omdat het als lichaamsvreemd wordt gezien (het komt niet via de normale weg in het lichaam) wordt het door het lichaam uiteindelijk weer compleet afgebroken. SKollagen biedt derhalve een volledig natuurlijke en effectieve manier om het lichaam aan te vullen en te zorgen voor een mooiere, jeugdige en vooral gezondere huid.

 

VitaSkin-C

VitaSkin-C 180 tabs / Aanbieding van € 73,00 voor € 69,95

Vitamine C; betere weerstand en meer collageenaanmaak

Mensen kunnen, in tegenstelling tot de meeste dieren, geen vitamine C produceren. Een hond bijvoorbeeld, produceert ± 100 mg vitamine C per kilogram lichaamsgewicht. Een mens zou dan al gauw 5 tot 8 gram per dag moeten maken of nodig hebben. Dat kunnen we nu alleen binnen krijgen door zeer veel vitamine C-rijke voeding tot ons te nemen. Op zich al een uitdaging, maar met de “moderne voeding” zien we nog meer hordes op de weg. De moderne appel bevat nog maar een paar milligram vitamine C. Overal zien we de waardes in fruit en groentes kelderen, soms met meer dan 80% ten opzichte van 20 jaar geleden.
In onze moderne maatschappij met zijn gigantische voedingsindustrie, raakt natuurlijke voeding steeds verder op de achtergrond. Door uitmaling van de tarwekorrel tot witmeel b.v. gaan veel kostbare vitamines en mineralen verloren, met alle schadelijke gevolgen van dien. Industriële bewerking van voedingsmiddelen is een van de oorzaken van de vaak niet onderkende vitamine-tekorten bij grote groepen van de bevolking. Niet vreemd dat er steeds meer mensen tekorten krijgen ondanks hun inzet om toch gezond te eten. 

De werking vqan VitaSkin-C:
Vitamine C is essentieel voor collageenopbouw. Bij tekorten kunnen huidafwijkingen ontstaan zoals scheurbuik. Ook ons immuunsysteem heeft voldoende vitamine C nodig, naast tal van andere processen in ons lichaam. Zo is het betrokken bij de vorming van hemoglobine en steroïde hormonen. Om te zorgen dat er toch voldoende vitamine C beschikbaar is voor wisselende situaties, maakten we de VitaSkin-C. Vooral bij bindweefselverstevigende behandelingen is het van belang om de VitaSkin-C, samen met de SkinBase te gebruiken. Zo kan nieuw bindweefsel worden gemaakt en vervolgens tot krachtige bundels worden gevormd. Voor maximale absorptie zijn er gemixte bioflavonoïden aan toegevoegd. De vitamine C is gekoppeld aan een uniek vetmolecuul zodat deze vitamine C zowel water- als vetoplosbaar is en derhalve veel effectiever kan werken in het lichaam.  

 

XtraC&D3

XtraC&D3  500 tabs / Aanbieding van € 79,00 voor € 74,95

Optimale bescherming van alle weefsels

Vitamine D3 wordt wel de vitamine van het decennium genoemd. Nooit kwam er in zo’n korte tijd zoveel nieuw onderzoek naar buiten over een enkele vitaminesoort. Letterlijk duizenden publicaties kwamen naar buiten met iedere keer weer nieuwe aspecten op allerlei vlakken van de gezondheid. Kort samen gevat; de gedachte referentiewaardes bij bloedtesten zijn veel te laag, de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) is zo laag dat het amper effect heeft en zo ongeveer de gehele bevolking is deficiënt. De enige uitzondering wordt gevormd door de groep zonaanbidders in de zomer, echter ook zij hebben grote tekorten in de winter. In Europa kan je namelijk in de wintertijd totaal geen vitamine D3 opbouwen door gebrek aan UVB-licht in de zon. Suppletie is derhalve zeer raadzaam. En als je in de zomer niet regelmatig midden op de dag buiten komt, is gebruik in die periode ook erg raadzaam

De werking van XtraC&D3:
Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem en is van belang voor de aanmaak van nieuwe collageenvezels.
De bioflavonoïden verbeteren de absorptie van de vitamine C, waardoor een hoger effect wordt bereikt.
Calciumhydroxyapatite is een natuurlijke blend van botmineralen, samen met collageen type 1. Dit wordt gewonnen uit vis en is daarmee een volledig natuurlijke en veilige bron. Het bevat de juiste verhoudingen die we ook in ons lichaam nodig hebben voor de aanmaak van nieuw botweefsel.
De vitamine D3 helpt onder andere bij de absorptie van calcium maar is ook essentieel voor een goed functionerend immuunsysteem. Het helpt auto-immuunaandoeningen te voorkomen. Vooral zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven hebben veel baat bij XtraC&D3. De dosering moet voldoende hoog zijn zodat er genoeg overblijft om via de borstvoeding nog D3 te kunnen geven aan het kind. Dat is namelijk de enige wijze waarop een baby D3 kan binnen krijgen. Tekorten kunnen leiden tot een verhoogd risico op luchtweginfecties (COPD), diabetes type 1 en allerlei autoimmuunziektes.

 

MetaBolis

MetaBolis 90 tabs. / Aanbieding van € 62,00 voor € 59,95

Draagt bij tot een normale werking van de schildklier

MetaboliS heeft als functie de energiestofwisseling te ondersteunen en te bevorderen. Een goed werkend metabolisme kan allerlei gezonde aspecten hebben voor ons lichaam: optimaal lichaamsgewicht, geen koude handen en voeten, geen hoofdpijn, goede nachtrust, gezonde huid, behoud van glanzend haar en nagels maar vooral voldoende energie door de gehele dag heen. Eigenlijk is de schildklier betrokken met ontelbare processen. Een optimale werking vergt natuurlijk de juist micro- en macronutriënten. 

De werking van MetaBolis:
De schildklier is een orgaan die zich aan de voorzijde van onze hals bevindt, net voor het strottenhoofd en tegen de luchtpijp aan. De schildklier kent een enorm goede doorbloeding omdat het constant micronutriënten zoals jodium en selenium uit de bloedbaan moet filteren om te kunnen functioneren. De schildklier maakt voornamelijk T4 (thyroxine) en calcitonine aan, naast een klein beetje T3 (trijoodthyroine). Als de micronutriënten gefilterd zijn wordt er een koppeling gemaakt van jodium (mineraal) aan het aminozuur tyrosine. Voor dit proces is als co-factor selenium nodig. De plantenextracten zoals uit ashwaganda en forskohlin activeren de schildkliercellen om deze bewerkingen uit te gaan voeren. Het nu geproduceerde T4 is een voorstaphormoon en wordt vervolgens in voornamelijk de lever tot actief schildklierhormoon (T3) omgevormd. Om te zorgen dat dit minutieus wordt geregeld is er een zogenaamde “feedbackloop” die voorkomt dat er niet te veel of te weinig wordt gemaakt.

De lever speelt dus een belangrijke rol in de omvorming van T4 naar T3 en voor het genereren van de feedbackloop. Om de lever in z’n functie optimaal te ondersteunen bevat het product o.a. zink en guggul. De laatste is een ayurvedisch plantenextract, welke helpt bij de diverse omzettingsprocessen. 

 

EnergiS

EnergiS 250 gram. / Aanbieding van € 62,00 voor € 59,95

Ondersteuning voor een energieleverend metabolisme

EnergiS is bedoeld om het natuurlijk herstellende vermogen van het lichaam te ondersteunen. Dit geeft het lichaam een extra impuls tot herstel en ondersteunt de lichaamscellen met o.a. een hoger energieniveau. Het draagt bij aan de instandhouding van sterke botten, versterkt het spierweefsel en draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid en herstel. EnergiS is een 100% natuurlijke formule met de aminozuren L-Glutamine en Glycine, daarnaast Niacine (vitamine B3) en Forskolin extract (plantenextract uit de Ayurveda). Samen zijn deze stoffen in EnergiS in staat om o.a. de energiestofwisseling te bevorderen. De individuele ingrediënten zijn tevens krachtige antioxidanten.

De werking van EnergiS:
Onderhoud en herstel van het lichaam is gebaseerd op verschillende principes. Cel- en weefselvernieuwing vindt continu plaats, maar met de vorderende leeftijd neemt de efficiëntie langzaam af. Dat is de basis van de veroudering van ons lichaam. Mensen die heel actief zijn merken daar minder van maar vroeg of laat gaan we in de spiegel zien dat we verouderen. We merken het ook aan ons lichaam want herstel gaat wat trager, we hebben gewoon wat minder energie. Veel LavieSage-producten leveren optimale voedingsstoffen die o.a. als bouwblokken dienen om de weefselvernieuwing te kunnen uitvoeren. Om de daadwerkelijke vernieuwing te kunnen uitvoeren is energie nodig (ATP). Het kost bijvoorbeeld energie om collageenpeptiden samen te voegen tot complete collageenvezels.

Al deze functies worden geregeld door zogenaamde groeifactoren. Deze worden maximaal geproduceerd rond ons 20ste levensjaar maar daarna loopt het terug met zo’n 14% per 10 jaar. Rond ons 60ste levensjaar hebben we slechts 25% over, wat leidt tot vertraagde weefselvernieuwing. EnergiS bevat ingrediënten die persé op een lege maag ingenomen moeten worden. Ze bereiken dan de bloedcirculatie welke in onze hersenregio (hypofyse) een signaal afgeven. De combinatie van deze stofjes, in de juiste concentratie, zorgt voor afgifte van nieuwe groeifactoren. Zo wordt de achteruitgang sterk geremd en zelfs omgekeerd. We merken snel meer energie en verbeterde weefselvernieuwing. We voelen ons binnen enkele maanden aanzienlijk fitter. 

   

OsteopoliS

OstreopoliS 120 tabs: / Aanbieding van € 67,00 voor € 64,95

Ondersteuning voor een optimale botstructuur

Voldoende Calcium is noodzakelijk voor de instandhouding van normale botten. Calcium is nodig om een achterstand in de ontwikkeling van een normale botstructuur te voorkomen.

Osteopolis speelt een rol bij de botaanmaak en draagt daardoor bij tot het behoud van sterke botten. Voor de beste opname in het lichaam is het aan te bevelen om de inname van het product over de dag te verspreiden. Osteopolis bevat 1e klas ingrediënten, zoals een speciale calciumvariant, de zogenaamde calciumhydroxyapatiet. Deze vorm van Calcium wordt zeer goed opgenomen door het lichaam omdat de structuur identiek is aan de calciumstructuur in onze botten. Osteopolis bevat daarnaast Vitamine K2 die een essentiële rol speelt bij de opname van mineralen in het botweefsel. Vitamine D3 in dit product is vooral van belang voor de opname van calcium in de darmen.   

De werking van OstreopoliS:
De opbouw en het onderhoud van onze botten is een zeer actief proces. Continu worden onze botten, vooral bij actief gebruik, vernieuwd voor optimale sterkte en gezondheid. Om aan deze voortgaande vernieuwing te kunnen voldoen zijn er natuurlijke “grondstoffen” nodig, zoals collageen, calcium en andere mineralen. Collageen vormt het netwerk waarop vervolgens de mineralen worden afgezet. Om het collageen te kunnen vormen is vitamine C noodzakelijk. Om voldoende calcium te absorberen in onze darmen, is vitamine D3 in voldoende mate noodzakelijk. Een sleutelfunctie is voorbehouden aan vitamine K2, die het proces van de botopbouw daadwerkelijk activeert. (Dat is tevens de reden waarom reguliere preparaten, zonder K2 maar met veel calcium eerder averechts werken.) Het geheel aan stoffen zorgt nu voor een aanvoer van voldoende bouwstoffen en een activerend potentieel zodat bij een normale dosering een optimaal effect wordt bereikt. Door de combinatie van ingrediënten is er veel minder calcium nodig voor toch een maximaal effect op de botgezondheid.

 

ImunopoliS

ImmunopoliS 100 tabs. / Aanbieding van € 89,00 voor € 86,95

Zorgt voor een goede weerstand

ImunopoliS is samengesteld om het immuunsysteem te ondersteunen. Een goed werkend immuunsysteem geeft verkoudheid en griep minder kans. De natuurlijke ingrediënten in ImunopoliS zorgen voor een goede weerstand waardoor het afweersysteem ondersteund wordt om invloeden van buitenaf te weren.

De werking van ImmunopoliS:
Via wetenschappelijk onderzoek is vastgesteld dat bepaalde dieren een veel beter immuunsysteem hebben dan andere dieren of mensen. Met name dieren uit de oertijd, zoals krokodillen en haaien, blijken een grote weerstand te hebben tegen allerlei immunologische aandoeningen. Research vond een bepaald stofje in het bloed van o.a. haaien, de zogenaamde Immuno+Peptide. Dit ingrediënt is gepatenteerd en kan nu worden nagemaakt zonder dat daar dieren voor nodig zijn. Het is in staat om ook bij mensen een optimale aanpassing van de zogenaamde B- en T-cellen en “Natural Killer Cells” te activeren waardoor we weerbaarder worden tegen problemen van buitenaf. Het aantal NK-cellen kan in korte tijd fors toenemen waardoor ze in effectiviteit stijgen. Dit ondersteunt het sneller en beter oplossen van immunologische uitdagingen.
 

 

SouplexiS 120

SouplexiS 120 tabs. / Aanbieding van € 79,00 voor € 75,95

Voor een geoptimaliseerde werking van het kraakbeen

SouplexiS is speciaal bedoeld om een klachtvrije en soepele gewrichtsfunctie te behouden. Naarmate mensen ouder worden, danwel hun gewrichten zwaarder belasten dan normaal, komt het voor dat de soepelheid van gewrichten afneemt, evenals de aanmaak van kraakbeen. Deze blijvende functionele beperkingen kunnen soms gepaard gaan met onprettige gevoeligheden. SouplexiS bevat o.a. plantaardige ingrediënten die het kraakbeen in de gewrichten ondersteunen waardoor die soepel en klachtvrij kunnen blijven. Daarnaast bevat het bouwstoffen voor de opbouw van het kraakbeen. Voor een optimale werking van dit product kan het gecombineerd worden met een olie, rijk aan omega-3, zoals SkinSecure. 

De werking van SouplexiS:
Als gewrichten overbelast raken dan kan dat ontstaan zijn door een te hoge belasting. Denk aan mensen die heel intensief hun vingers gebruiken, zoals kappers, massagespecialisten of mensen met zwaar werk zoals in de zorg. Dergelijke gewrichten hebben veel extra ondersteuning nodig qua voeding, om zich weer optimaal te kunnen herstellen. Hiervoor is de SoupleS het optimale product. Echter, als de overbelasting al langer voortduurt, blijkt het lastiger om het optimale onderhoud te waarborgen. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een ontregeling van het immuunsysteem. Dit belangrijke systeem moet immers goed maar niet overmatig reageren. Hiervoor zijn diverse nutriënten van belang, zoals vitamine D3 en vitamine C. Ook op gebied van allerlei plantenextracten is veel onderzoek gedaan. SouplexiS, een bijzondere samenstelling, als speciale variant van de SoupleS, is ontwikkeld om juist langdurige ongemakken af te bouwen zodat het normale herstelsysteem weer voor optimaal gezond kraakbeen kan zorgen. Vitamine C is essentieel voor collageenopbouw, daarmee ook voor de gewrichten (collageen type2).